Instagram predstavio IGTV

Instagram, društvena mreža za razmenu slika i videa, od nedavno ima preko milijardu korisnika u svetu i najbrže je rastuća društvena platforma poslednjih godina. O njenoj popularnosti mnogo govori i činjenica da su sa Stories objavama, „pozajmljenim“ od Snapchat-a, vrlo brzo pretekli Snapchat po broju aktivnih korisnika te opcije, kao i pojava tzv. Instagram celebrityja, ljudi koji žive samo od objavljivanja sadržaja na ovoj mreži.

Sada iz Instagram-a dolazi i novi potez kome je cilj dodatno napasti Snapchat, ali i YouTube, jer su primetili kako je u samo proteklih godinu dana gledanje videa na njihovoj mreži poraslo za 60%. Danas pokrenuta aplikacija IGTV, naime, korisnicima Instagram-a daće mogućnost snimanja i deljenja videa dugih do čak 60 minuta (za razliku od 60 sekundi koliki je limit bio do sada).

Zanimljivo, IGTV omogućava snimanje video zapisa telefonom isključivo u vertikalnom položaju – proizvodeći tako od mnogih omraženi vertikalni video. Iako ovakva orijentacija videa nije prirodna za gledanje na monitorima ili televizorima, u Instagram-u veruju da će na telefonima biti pun pogodak. Naime, mnogi korisnici već sada telefonima snimaju vertikalne video zapise, a oni koji će ih gledati više neće morati da okreću telefon u horizontalni položaj kada požele da pogledaju video na IGTV-u.

Zapisi stvoreni novom aplikacijom biće objavljivani na „običnom“ Instagram-u i moći će se pregledati i kroz korišćenje dosadašnjih mobilnih aplikacija. IGTV je, naravno besplatno, dostupan za preuzimanje na Google-ovom Play Store-u i Apple-ovom App Store-u.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto-Jirapong Manustrong

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.