U bioskope stiže animirana heroina

Nakon ogromnog uspeha koji je postigao sa prvim u istoriji 3D filmom, revolucionarnim ostvarenjem “Avatar”, Džejms Kameron se posle duže pauze odlučio na još jednu epsku avanturu, ali ovaj put u ulozi scenariste i producenta.

Zajedno sa rediteljem Robertom Rodrigezom, sa kojim deli jednaku strast ka jakim ženskim herojima snimio je 3D spektakl “Alita: Borbeni anđeo”, koji u bioskope stiže 14. februara. A kako se film snimao u najnovijoj nativ 3D tehnologiji možete pogledati u najnovijem video snimku.

Više od petnaest godina scenarista Džejms Kameron je pripremao svoju adaptaciju manga stripa “Alita: Borbeni anđeo”, koji je pre trideset godina osmislio i nacrtao japanski umetnik Jukita Kišira.

Priča je smeštena u daleku mračnu budućnost, u dvadeset i šestom veku i prati kiborg devojku, (osobu sa robotskim/tehničkim implantantima) po imenu Alita (Rosa Salazar) koja se budi u svetu koji ne prepoznaje, bez bilo kakvih sećanja na prošli život. Doktor Ajdo (Kristof Valc) pokušava da je zaštiti od njene misteriozne prošlosti, dok sa druge strane, njen drug Hugo želi da joj pomogne da vrati uspomene.

Lik ženskog heroja Alite ovekovečila je kanadska glumica kubansko-američkog porekla Roza Salazar, o čijem talentu ekipa film ima samo reči hvale: “Skoro je nemoguće opisati kakav je utisak ostavila na Roberta Rodrigeza i mene. Unela je sebe srcem i dala životnost svakom momentu filma,” rekao je scenarista Džejms Kameron.

Osim Roze Salazar, u ostalim ulogama našli su se Oskarom nagrađeni glumci: Kristof Valc, Dženifer Koneli i Maheršala Ali. Među glumačkom ekipom su i mlade glumice Eiza Gonzales i Lana Kondor.

Izvor: TOPFM/MCF
Foto: Bigstock-NosorogUA

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.