100 dana 100 stvari u bioskopima od 11. aprila

Za 7 dana u bioskope stiže komedija „100 dana 100 stvari“ o dva najbolja druga koja se osuđuju na opkladu go gole kože. Jedan čovek u proseku ima 10 000 stvari, a koliko mu je zapravo potrebno? Koliko su nam zaista potrebne stvari koje posedujemo, i ko smo i šta smo bez njih? Da li zatrpavamo ljubav i sreću gomilom stvari, pa ne možemo da je pronadjemo? Na ova pitanja i traganje za ličnim odgovorima, podstaknuće nas ovaj nemački film, čija bioskopska distribucija kreće od 11. aprila, u distribuciji 2i Film Srbija.

Ovo je priča o današnjem materijalizmu i konzumerističkom načinu života, kao i potrazi za zaista važnim stvarima u životu, među kojima su ljubav, prijateljstvo i sreća.

Dvojica najboljih prijatelja imaju svoju startup kompaniju i razvijaju novu aplikaciju. Toni voli svoj aparat za kafu, dok Pol obožava svoj pametni telefon i svoju novu aplikaciju Nanu s kojom neprestano razgovora. Toni ne može ništa bez svojih tableta za rast kose. Pol ne može da funkcioniše bez Amazona, Nane i svih svojih najnovijih modela patika. Njih dvojica su dva najbolja prijatelja, koji ne mogu da prežive dan jedan bez drugog, ali se isto tako svaki dan takmiče ko je veći frajer. Sve se promeni kada se nađu među golim zidovima svojih stanova, bez ijedne stvari, nagi. Tokom slavljenja pobede i pijane noći pada opklada i odlučuju da se odreknu svih svojih stvari na 100 dana, tokom kojih će svakog dana dobijati samo po jednu stvar nazad na korišćenje. Odjednom, svakodnevni život postaje nepodnošljivo komplikovan, a bio bi vrlo jednostavan za obojicu da nemaju goruću želju za pobedom. Tokom ovog izazova obojica shvataju da jedina stvar bez koje ne mogu jeste njihovo prijateljstvo.

Film  će se od 11. aprila igrati u bioskopima Cineplexx Ušće Shopping Centar, Cinestar Novi Sad, Cadmus Cineplex Budva, Kulturnim centrima Kruševac, Kovin, Vrnjačka Banja, Ustanovi kulture Bajina Bašta i Centru za kulturu Lazarevac, u distribuciji 2i Film Srbija. Film se realizuje uz podršku fonda German Films.
Izvor: TOPFM-2i Film
Foto: Bigstockphoto/stockasso

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.