[VIDEO] iPad mini (2019) na najpoznatijem testu izdržljivosti

Skup testova kojima Zack testira sve uređaje je i dalje isti – red struganja ekrana posebnim noževima različite tvrdoće, red struganja ekrana, kućišta i zaštitnih stakala kamera pomoću običnog kućnog skalpela te zagrevanje ekrana otvorenim plamenom i za kraj – savijanje kućišta rukama.

Kako se pokazalo, ekran je bilo moguće oštetiti tek pomoću noža tvrdoće šest, sedam i više. S tim, da su ogrebotine od noža tvrdoće šest bile gotovo na neprimetne. Zack je ponovno utvrdio kako je safirno staklo na sočivu kamere uslovno rečeno safir, jer ga je bilo moguće oštetiti noževima tvrdoće manje od osam, dok pravi safir popušta tek pod nožem tvrdoće osam i više.

Kako je kućište tableta od aluminijuma, skalpel je bez problema mogao ostrugati boju te urezati Zackovu umetnost. Test otvorenim plamenom pokazao je kako se ekran na takav način može zagrejavati oko 16 sekundi pre nego što se pojave privremena oštećenja u vidu crnih mrlja. Po hlađenju tog dela ekrana i oštećenja su nestala.

Zadnji test je uvek test otpornosti na savijanje. I u njemu se iPad mini (2019) pokazao znatno boljim u odnosu na Pro model. Podsetimo, zbog oslabljenih mesta u takođe aluminijumskom kućištu, Pro model se lako savija, a na mestu savijanja je i bukvalno pucao. Da je Apple zbog ugradnje bežičnog punjenja digitalne olovke previše oslabio kućište pokazalo se i kada su kupci potpuno novih iPad-a Pro iz tek otvorene kutije vadili prirodno savijene iPad-e Pro.

Kako smo već naveli, iPad mini (2019) pokazao se znatno izdržljivijim na savijanje. Iako se Zack i više nego trudio, savinuti ga do tačke pucanja, u tome nije uspeo. Kućište se jeste savilo, i to dosta, ali ekran nije pukao i nastavio je da radi kao da se ništa nije dogodilo.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto/palinchak

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.