Proxima na repertoaru online bioskopa Moj OFF

Prošlogodišnji bioskopski hit „Ad Astra“ sa Bred Pitom u glavnoj ulozi našao je svoju dramsku paralelu sa najnovijim filmom “Proxima“, u kojem popularna glumica Eva Grin tumači ulogu vrhunski pripremljenog astronauta spremnog za najizazovniju kosmičku misiju. Film „Proxima,” koji će mnogi uporediti i sa proslavljenim i nagrađivanim ostvarenjem „Gravitacija“ sa Sandrom Bulok u glavnoj ulozi, do sada nije prikazivan kod nas i u okruženju i imaće svoju regionalnu premijeru u subotu, 18. aprila, na Premium video na zahtev platformi – Online Bioskopa MOJ OFF.

Rediteljka Alisa Vankur (Alice Winocour) kojoj je „Proxima“ treći igrani film okrenula se temi žene, njenom profesionalnom pozivu, ali i ulozi samohrane majke. Francuskinja Sara (Eva Green) je astronaut koja se obučava u Evropskoj svemirskoj agenciji u Kelnu. Jedina je žena prisutna u okviru napornog i iscrpljujućeg programa, ali ona je ujedno i majka koja sama živi sa svojom sedmogodišnjom ćerkom i zbog toga što malo vremena provodi sa njom, oseća krivicu. Sarina ljubav je toliko intezivna da je skoro nepodnošljiva, a kada je izaberu za člana posade za jednogodišnju misiju nazvanu „Proxima“ tada, u odnosima između majke i ćerke, nastaje razdor.

Snimljeno na stvarnim lokacijama za obuku u delovima Evrope, Rusije i Kazahstana, realistična drama u smislu svog okruženja i tehničkih specifičnosti stvara osećaj kao da gledate dokumentarani prikaz instezivnih priprema stvarnih astronauta.

Na repertoaru prvog Online bioskopa MOJ OFF, koji je od 11. aprila zvanično otvorio vrata svoje virtuelne sale, naći će se italijanski biografski film „Izdajnik” (The Traitor) Marka Belokija, o čuvenom suđenju iz 1986. kada su se na optuženičkoj klupi našli brojni članovi sicilijanske mafijaške organizacije Koza nostre,a sudija Falkone video je spas samo u jednom iz njihovih redova, doušniku Tomazu Bušeti.

Veliki ciklus filmova reditelja Paola Sorentina poznatog i po praćenim serijama Mladi Papa i Novi Papa naći će se od subote na online repertoaru, među kojima su izdvojeni i dobitnik nagrade Oskar za najbolji strani film “Velika lepota”, ali i ostvarenje “Loro” koji je zatvorio prošlogodišnji FEST-u, o čuvenom političaru i biznismenu Silviju Berluskoniju. Sorentino oslikavajući portret bivšeg italijanskog premijera napominje da je u filmu „sve istina i sve laž.“

Svaki ponedeljak i četvrtak rezervisani je i za po jedan besplatan film, te se i naredni praznični ponedeljak, 20. april i sledeći četvrtak 23.4. mogu provesti uz izdvojeno besplatno ostvarenje. Ovaj put reč je o crnoj komediji „Lice” poljske rediteljke Malgoržate Šumovske za koji je, na Berlinskom festivalu dobila Veliku nagradu žirija – Srebrnog medveda. Takođe besplatan će biti i film “Dvostruki životi”, sa dobitnicom nagrade Oskar Žilijet Binoš u glavnoj ulozi.

Sve informacije dostupne su na sajtu online bioskopa. 

Izvor: TOPFM-MCF-MOJ OFF PR
Foto: Bigstock-maxxyustas

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.