Placebo u junu na Arsenalu

Svetski značajni alternativni bend Placebo, poznat po hitovima kakvi su „Every You Every Me“, „The Bitter End“, „Special Needs“ i „Song To Say Goodbye“, potvrdio je da će nastupiti na Arsenal Festu, koji će biti održan 24, 25. i 26. juna 2021. godine u Kragujevcu, saopštava Long Play.

Placebo gitariste i pevača Brajana Molka (Brian Molko) i basiste Stefana Olsdala, prepoznatljiv po androginom izgledu i stavu, kao i osobenom spoju popa, panka, gotike, grandža i glam roka, sviraće 24. juna na Main Stage-u kao hedlajner Arsenala 2021, koji će biti održan pod sloganom „Snažno uz muziku“.

„Poruka koju nosimo gde god da idemo da sviramo koncert je poruka tolerancije, razumevanja i prihvatanja, i to je baš divna stvar, jer je veoma rano Placebo postao bend za otpadnike, neprilagođene… Nismo tome stremili u početku, ali se tako desilo, pošto smo ja i Stefan odrastali sa osećajem da se ne uklapamo. Zahvaljujući tome što smo iskreni i otvoreni, postali smo zanimljivi velikom broju ljudi, koji su osećali da ne postoji glas koji im se obraća. To se nastavlja i danas, i stvarno je velika zajednica narasla oko nas, koja se poistovećuje sa onim što mi predstavljamo“, rekao je jednom Molko.

Prve večeri na Main-u potvrdila je nastup i visokoenergetska džipsi pank-rok atrakcija Gogol Bordello. Na glavnoj festivalskoj bini 25. juna balkan-ska-pank-rege ekstravaganca Dubioza kolektiv proslaviće jubilej – deset godina od nastupa na prvom Arsenalu 2011. Druge večeri na Arsenalu nastupa i pionir Balkan Beat-a Džajkovski (Djaikovski), a potvrđeno je i da će završne, treće večeri 26. juna na Main-u, prvi put u Srbiji, svirati svetski čuveni virtuoz gitare Yngwie Malmsteen.

Veliki napori su uloženi da, zbog pandemije Kovid-19 odloženi prvobitni program Arsenala 10 bude u celosti prebačen za Arsenal 2021, ali zbog nemogućnosti da budu usklađeni novi datumi u Kragujevac ipak neće doći planirani Sum 41 i Still Corners. Arsenal će u nedeljama koje su pred nama postepeno objavljivati i brojne ostale učesnike festivala, koji se tradicionalno održava u prostoru na otvorenom unutar istorijskog „Kneževog arsenala“, fabrike municije iz 19. veka smeštene nedaleko od centra Kragujevca.

Komplet ulaznica za Arsenal 2021 košta 3000 dinara, samo tokom novogodišnjeg popusta od 24. decembra do 14. januara 2021. godine, preko mreže www.tickets.rs. U Kragujevcu prodaja ide preko Da Gama Travel-a i Music Store-u. Ulaznice kupljene za Arsenal 10 ostaju važeće za Arsenal 2021 i nije ih potrebno menjati. Ulaznica za 23. jun, odnosno prvo veče Arsenala 10, važiće za 24. jun Arsenala 2021.

Izvor: TOPFM-Long Play PR
Foto: Bigstockphoto/Aliaksei Skreidzeleu

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.