MTV Video Music Awards 2022

U sali „Prudential Center“ (Nju Džerzi) dodeljene su „MTV Video muzičke nagrade“. Sve relevantne muzičke zvezde današnjice bile su deo spektakla koji je i ovog puta pomerio granice u audio-vizuelnom smislu.

Domaćini su bili LL Cool J, Nicki Minaj i Jack Harlow koji je na spektakularan način izveo svoj ultimativan hit singl „First Class“, nagrađenu pesmu u kategoriji „Song Of Summer“. Na bini mu se pridružila Fergie iz čije je pesme „Glamorous“ (2007) upotrebljen sempl za Jackov singl. Harlow je iskoristio priliku da izrazi divljenje i zahvalnost Fergie.

Zapažen nastup imala je Anitta koja je izvela pesmu „Envolver“ kao i aktuelni sing „Lobby“. Anitta je pobedila u kategoriji „Best Latin Artitst“ time je postala prvi brazilski artist koji je osvojio VMA nagradu. Lizzo je izvela medli dva aktuelna hita „About Damn Time“ i „2 Be Loved (Am I Ready)“ i dobila nagradu u kategoriji „Video For Good“.

Nagradu „Video godine“ osvijila je Taylor Swift za spot „All Too Well: The Short Film“, dok je Bili Ajliš osvojila nagradu za „Pesmu godine“.

Hari Stajls osvojio je nagradu za „Najbolji pop“, a The Weeknd za „Najbolji R&B“.

Jedan od upečatljivih segmenata tokom manifestacije bile su dodele prestižne nagrade „Global Icon“ i proglašenje pobednika u kategoriji „Best Rock“, obe je osvojio bend Red Hot Chili Peppers. Tom prilikom grupa je izvela pesme „Black Summer“ i „Can’t Stop“. Poseban nastup tokom dodele „MTV Video muzičkih nagrada“ imala je grupa Panic! At The Disco koja je upravo objavila novi i veoma hvaljen album „Viva Las Vengeance“.

Među prezenterima našli su se Avrile Lavigne koja je saopštila pobednika u kategoriji „Best New Artist“ i Bebe Rexha koja je predstavila nominovane u kategoriji „Video For Good“.

Spisak svih pobednika možete videti OVDE. 

Izvor: TOPFM-Mascom PR-www.mtv.com
Foto: Bigstock/kathclick

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.