Akcioni spektakl godine: Blejd Raner 2049


Rajan Gosling i Harison Ford u filmu reditelja Denisa Vilneva jesu kombinacija koja obećava, a domaća publika će film moći da pogleda ovog oktobra.

Denis Vilnev trenutno je sigurno jedan od najtraženijih i najatraktivnijih reditelja u Holivudu. Posle nekoliko zapaženih festivalskih filmova uspedio je niz negovih uspešnih i od kritike hvaljenih hitova („Zatočene“, „Sicario“) koji je kulminirao prošle godine sa naučno-fantastičnom dramom „Dolazak“ ovenčanom s čak osam nominacija za prestižnu nagradu Oskar, među kojima je bila i ona za najboljeg reditelja. Ove godine očekuje nas nova poslastica ovog proslavljenog vizionara, a reč je o nastavku jednog od najpoznatijih naučno-fantastičnih filmova u istoriji kinematografije – „Blade Runner 2049.“! Ovim putem predstavljamo vam međunarodni TV spot kao ekskluzivnu najavu za ovaj akcioni SF spektakl u kom su glavne uloge ostvarili Rajan Gosling i Harison Ford.

Trideset godina posle događaja iz filma „Blejd Raner“, novi istrebljivač – policajac K iz Los Anđelesa (Gosling) pronalazi dugo skrivenu tajnu koja ima potencijala ono malo ljudskog društva što je preostalo da baci u potpuni haos. Njegovo otkriće odveće ga u potragu za Rikom Dekardom (Ford), bivšim istrebljivačem koji je nestao bez traga pre trideset godina.

S obzirom na to da se jako malo zna o samoj radnji filma, iz ekskluzivne najave je jasno da nas očekuje prava filmska vizualna poslastica kakve se ni Stiven Spilberg ni Džordž Lukas u svojim najboljim rediteljskim danima ne bi postideli. Film „Blejd Raner“ iz 1982. godine je iz godine u godinu dobio kultni status, a danas se smatra jednim od najboljih naučno-fantastičnih filmova ikada snimljenih koji je na izrazito realan način predvideo budućnost čovečanstva. Zato nije čudo što obožavatelji i filmski entuzijasti širom sveta nestrpljivo očekuju nastavak koji nam ove godine dolazi u režiji pravog vizionara kakav je onda bio Ridli Skot ,reditelj prvog Blejd Ranera.

Izvor: TOPFM/Con film
Foto: Denis Makarenko / Bigstock

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.