Igra prestola premeštena u sadašnjost

Da, zahvaljujući trejleru koji je napravio fan serije, nazivajući savremenu verziju „Westeros the Series“. Budući da je 7. sezona GOT upravo završena i da je početak emitovanja poslednje sezone zakazan za početak 2019. godine, ideja o savremenoj verziji visokobudžetne serije može predstavljati dobar predlog za HBO i novu opsesiju za publiku.

Aluzije na savremeni svet u kome živimo mogu se iščitati iz serije, ali kada se kontekst direktno prebaci u savremenost, a konje, štitove i presto zameni uglađen ministar u svečanoj sali dobija se ideja o seriji koja može imati uspeha. Tačnije, i savremeni svet može imati sve one okosnice koje su primenjene i u borbi za Tron.

U trejleru likovi izgovaraju neke od replika i kultnih citata iz serije „Igra prestola“, naziru se simboli kraljevstava i dinastija, a može se videti da i u ovoj verziji ne manjka nasilja, seksa. ali ni fikcije jer se u jednom trenutku pojavljuje i zmajeva senka.

Da li će ova ideja biti uzeta kao opcija za čelnike kuće HBO ostaje da vidimo. Za inostrane medije producenti serije su rekli da precizan termin 8. sezone ne mogu odrediti, budući da se nogo pažnje polaže u specijalne efekte, kao i da će se, kao i do sada snimanje obavljati na dva kontinenta.

Foto: Bigstockphoto-kathclick

Izvor: digitalspy

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.