Za šta se koriste pametni satovi?


Američka istraživačka kuća NPD pozabavila se tržištem pametnih satova i korisnicima koji ih kupuju. Prema njihovim podacima u SAD-u trenutno oko 9% punoletnih građana poseduje neku vrstu pametnog sata, što je za 1,5 postotnih poena više nego pre pola godine. Ovaj značajni rast trebao bi se nastaviti, pa predviđanja govore da bi do 2019. udeo ljudi koji imaju i koriste pametni sat trebao doći do 15%. Rast će takođe biti podstaknut lansiranjem novih verzija proizvoda poput Apple Watch-a i novih Samsung-ovih top modela.

Shodno tome u NPD-u su se zapitali i koje su funkcije najčešće korišćene na ovim uređajima. Njihovo istraživanje pokazalo je da čak do 21% vlasnika ovih uređaja koristi iste svakodnevno. Najčešće se pametni satovi koriste za čitanje notifikacija i poruka, što radi preko polovine korisnika, a potom sledi funkcija praćenja fizičke aktivnosti. Nakon toga su druge uobičajene radnje poput čitanja vesti, telefoniranja i e-maila, funkcije budilnika, gledanja slika, te kontrolisanja ostalih uređaja.

Zanimljivo, prema ovoj anketi čini se kako niko, ili gotovo niko, pametni sat ne koristi kao – sat, tj. uređaj kojem je osnovna namena da pokazuje vreme.

Izvor: IT vesti / TOPFM

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.