Depeche Mode ne prestaju da iznenađuju

Muzičke ikone, „Depeche Mode“ predstavili su novi video spot za singl “Cover Me”.

„Depeche Mode“, tokom svih ovih godina, publici su predstavljali sjajne muzičke spotove, a bitan naglasak u video prezentaciji daju i saradnici koje „Depeche Mode“ pažljivo biraju. Među njima posebno mesto zauzima holandski fotograf i reditelj, Anton Corbijn, koji je ,osim prepoznatljivih fotografija benda, vrlo često bio umetnički direktor i dizajner njihovih albuma i singlova, binski i scenski dizajner za potrebe njihovih epskih turneja, kao i naravno autor nekih od njihovih legendarnih video spotova.

Upravo je Corbijn autor najnovijeg video spota, “Cover Me” koji nastavlja muzičku sagu albuma “Spirit”. U ovoj video priči, Dave Gehan je zamišljeni astronaut, koji uznemireno luta praznim ulicama Los Anđelesa, dok ga istovremeno vidimo i kako lebdi u svemiru. Crno-beli spot je u kontrastu sa igrom svetlosti i senke, koja podvlači izolovanost i usamljenost astronauta kako u kosmosu, tako i na Zemlji.

– Za mene je iznenađenje kako je na kraju ispao spot ‘Cover Me’ . Interesantna mi je ta ideja, da je poput same pesme i video podeljen u dve polovine. Pesma je ovde, a onda te na neki način poput svemirskog broda, odvede tamo, negde drugde – ,komentariše Gahan.

“Cover Me” je jedna od kljućnih pesama sa četrnasetog albuma benda, Spirit. Kao podršku singlu, Depeche Mode će objaviti i remiks paket u 3 različita formata koji će pojaviti u prodaji 6.oktobra, kao digitalno, CD i vinilno izdanje.

Izvor: Menart-TOPFM

Foto: Bigstockphoto- Avis De Miranda

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.