Twitter priprema rešenje za sve kojima je 140 karaktera malo

Osnovna ideja Twitter-a jest kratka komunikacija i brza razmena informacija, a ne pisanje dugačkih objava, kao što to, primera radi, omogućava Facebook. Ali, mnogim korisnicima ograničenje od 140 znakova predstavlja problem, pa često posežu za uzastopnim objavljivanjem kraćih tvitova koje „vežu“ jedan za drugim i označavaju ih brojevima (1/3, 2/3…) kako bi čitalac lakše mogao da se snađe.

Ovu pojavu su primetili i u Twitter-u pa su odlučili da učine nešto po tom pitanju kako bi olakšali pisanje dugačkih objava – a da bi sve opet ostalo u granicama od 140 znakova po tvitu. Neki korisnici su primetili u svojim Android aplikacijama da im Twitter omogućava tipkanje znatno dužih tekstova, koje po objavi automatski pretvara u niz uzastopnih tvitova.

Ova je opcija tek u fazi testiranja, a postane li deo službene nadogradnje nekad u budućnosti, svi oni koji se teško izražavaju u manjem broju znakova moći će to lakše učiniti unutar Twitter-ove mobilne aplikacije, bez potrebe za traženjem spoljnih rešenja.

Izvor: itvesti-TOPFM

Foto: Bigstockphoto-Jirapong Manustrong

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.