Blejd Raner 2049 najgledaniji film u domaćim bioskopima

SF spektakl godine „Blejd Raner 2049“ dominira srpskim filmskim prostorom i trenutno je prvi na listi najgledanijih filmova. Ostvarenje koje je svoju premijeru imao pre nedelju dana u domaćim bioskopima pogledalo je više hiljada ljudi.

„Blejd raner 2049“ stigao je u domaće bioskope na talasu pohvala od strane kritičara koji su novi film reditelja Denija Vileneva označili kao remek-delo i „instant klasik koji može da parira Ridlijevom filmu iz 1982 godine“.

Trideset godina posle događaja iz filma „Blejd Raner“, novi istrebljivač – policajac K iz Los Anđelesa (Gosling) pronalazi dugo skrivenu tajnu koja ima potencijala ono malo ljudskog društva što je preostalo da baci u potpuni haos. Njegovo otkriće odveće ga u potragu za Rikom Dekardom (Ford), bivšim istrebljivačem koji je nestao bez traga pre trideset godina.

Iako Vilnevov nastavak kultnog SF klasika iz 1982. godine traje preko dva sata, zapravo vredi svakog sekunda sedenja u bioskopu. Zašto? Svaki kadar je umetničko delo, sastavljen od više planova i velike količine detalja koji ne samo što doprinosi opštem izgledu i „vajbu“ filma, već priča neku svoju priču o svetu koji okružuje junake. Činjenica da se filma projektuje u 4K tehnologiji u mnogome doprinosi opštem kvalitetu i utisku. Sve ovo je svakako upotpunjeno spektakularnim dizajnom zvuka.

Osim Harisona Forda i Rajana Goslinga, zvezdanu postavu upotpunjavaju Džered Leto, Mekenzi Dejvis, Robin Rajt, Ana de Armas i Dejv Bautista.

Izvor: Con Film-TOPFM

Foto:  Denis Makarenko/Bigstock

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.