Facebook Messenger će sada imati isti emoji set kao Facebook

Do sada, Facebook i Facebook Messenger su do sada imali različite emoji setove. Sada je u Facebook-u došlo do odluke da se reše Messenger-ovih emojija i da ih zamene onima koji su aktuelni na Facebook-u.

Messenger-ovi emojiji su se pojavili pre nešto više od godinu dana kao način da izjednače sve emojije između platformi, ali se Facebook bez ikakvog objašnjenja vraća na one koje glavni servis – društvena mreža – koristi. Jedina izjava koju smo čuli iz Facebook-a je: Trenutno smo odlučili da zaustavimo podršku Messenger-ovim emojijima kako bismo pažnju poklonili važnijim stvarima koje će učiniti Messenger iskustvo zabavnim i privlačnim.

Od sada, korisnici Android telefona će videti samo Facebook-ove emojije, dok će iOS korisnici videti Apple-ove. Neki korisnici već vide ove promene, a polako će stići svima.

Emojipedia takođe navodi da su Facebook-ovi emojiji moderniji nego iOS-ovi, što znači da bi korisnici Android-a i weba mogli poslati emojije korisnicima iOS-a, koje ovaj sistem ne podržava. Ovo će verovatno biti rešeno do kraja godine.

 

Izvor: itvesti-TOPFM

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.