Pioniri elektronske muzike: Kraftwerk u Beogradu

Spajajući muziku i performans, Kraftwerk 3-D koncerti predstavljaju pravi „Gesamtkunstwerk – potpuno umetničko delo“, a ovaj sjajni audio-vizuelni spektakl 24. februara videće i domaća publika u Kombank areni.

Njihove kompozicije, koje koriste inovativne tehnike, sintetičke glasove i kompjuterizovane ritmove, imale su ogroman uticaj na međunarodnom nivou i u čitavom nizu muzičkih žanrova: od elektro muzike do hip-hopa, od tehna do sintpopa.

Svojim živim nastupima Kraftwerk – Ralf Hiter, HeningŠmic, Fric Hilpert i Falk Grifenhagen – ilustruju svoje verovanje u odgovarajući doprinos kako čoveka, tako i mašine.

Multimedijski projekat Kraftwerk pokrenuli su 1970. godine Ralf Hiter (Ralf Hütter) i Florijan Šnajder (Florian Schneider). Postavili su svoj elektronski Kling Klang Studio u Dizeldorfu, u Nemačkoj, gde su osmislili i producirali sve Kraftwerk albume.

Do sredine sedamdesetih godina prošlog veka grupa Kraftwerk ostvarila je međunarodnu slavu na osnovu svojih revolucionarnih elektronskih „zvučnih krajolika“ i muzičkih eksperimenata sa robotikom i drugim tehničkim inovacijama. Svojim vizijama budućnosti, grupa Kraftwerk stvorila je zvučnu podlogu za digitalno doba 21. veka.

Ulaznice za koncert KRAFTWERK u Kombank Areni, su u prodaji po ceni od 3290 dinara na svim prodajnim mestima CS Eventima, na blagajnama Kombank Arene i Bilet Centra Beograda, i online na www.kombankarena.com.

 

Izvor: Kombank arena-TOPFM

Foto: Bigstockphoto-maxoidos

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.