Provodimo i do sedam sati dnevno na mobilnom uređaju

Counterpoint je objavio rezultate svog istraživanja koje se bavi dnevnim navikama u upotrebi pametnih telefona.

Gotovo polovina ispitanika tokom jednog je dana svoje pametne telefone koristila više od pet sati, dok je 26% ispitanika priznalo kako svoje pametne telefone svakodnevno koristi više od sedam sati. Takođe, iz istraživanja je vidljivo da korisnici u zemljama u razvoju svoje pametne telefone koriste više u odnosu na korisnike u razvijenim zemljama.

Pametni telefoni se prema istraživanju najčešće koriste za surfovanje Internetom, igranje igara, glasovne pozive, razmenu poruka (pritom se misli na SMS-ove, ali i na aplikacije za brzu razmenu poruka kao što su WhatsApp i Messenger).

U proseku korisnici svoje pametne telefone menjaju svakih 21 mesec, a korisnici u razvijenim zemljama voljni su platiti više za novi uređaj. Više od polovine ispitanika u Australiji i Nemačkoj spremno je da plati više od 400 dolara za novi pametni telefon, dok je jedna trećina spremna platiti i više od 500 dolara za novi uređaj.

Globalna potrošnja na pametne telefone dosegla je iznos od 370 milijardi dolara. Više detalja o samom istraživanju možete pogledati na sledećem linku.

Izvor-Foto: itvesti

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.