Twitter povećao limit karaktera na 280

Nakon nešto duže od mesec dana testiranja na određenoj grupi korisnika, od juče je svim korisnicima dostupna testirana mogućnost – Twitter je, naime, nakon desetak godina odustao od ograničenja dužine tvitova na 140 znakova. Od sada svi tviteraši koji pišu latinicom imaju mogućnost izraziti se u dvostruko dužih 280 znakova.

Proširenje tvitova neće dobiti tek korisnici s japanskog, kineskog i korejskog govornog područija jer se kod njih, zbog prirode jezika i pisma, nije ni do sada u većoj meri osetilo ovo ograničenje. Tokom testiranja primijećeno je da su oni tviteraši koji su mogli pisati do 280 znakova tu mogućnost koristili dok je bila nova, kako bi je isprobali. Nakon toga vratili su se svojim uobičajenim navikama i pisali u pravilo manje od 140 znakova.

Do sada je ovo ograničenje bilo uticalo na tek oko 9% tvitova na engleskom jeziku, a s proširenjem na 280 znakova sputano je bilo tek njih oko 1%. Ova promena će (iako je retki zaista koriste) olakšati komunikaciju i osloboditi korisnike „okova“, ali zadržaće prepoznatljivu tviterašku kratku formu izražavanja – nadaju se u Twitter-u.

Izvor: itvesti

Foto: Bigstockphoto-Jirapong Manustrong

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.