Instagram dobio sopstvenu aplikaciju za razmenu poruka

Facebook-ov Instagram testira zasebnu aplikaciju za razmenu privatnih poruka koja bi u budućnosti mogla zameniti Instagram Direct i konkurisati popularnom Snapchat-u.

Velikom broju zasebnih aplikacija za međusobnu razmenu poruka uskoro bi se mogla pridružiti još jedna. Facebook-ov popularni servis Instagram, naime, testira sopstvenu aplikaciju za razmenu privatnih poruka.

Reč je o zasebnoj aplikaciji pod imenom Direct (nastavlja se na postojeći Instagram Direct), koja se za sada nalazi u testnoj fazi i u dostupna je na Android i iOS uređajima u šest zemalja sveta (Italija, Portugal, Turska, Čile, Izrael i Urugvaj). Korisnici koji instaliraju Direct više neće imati mogućnost razmene direktnih poruka unutar Instagram-a.

Dakle, komponenta razmene poruka postavljena je u zasebnu aplikaciju koja dosta nalikuje popularnom Snapchat-u i stavlja naglasak na kameru te koja će odmah uvesti sve korisnikove kontakte iz Instagram-a (visok nivo korisničkog iskustva što se tiče povezanosti Direct-a i Instagram-a), omogućiti stvaranje i deljenje „priča“ i upotrebu ekskluzivnih filtera. Nova aplikacija za sada nema definiran datum izlaska.

Foto: Bigstockphoto-Jirapong Manustrong

Izvor: itvesti

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.