Google prodaje po jedan pametni zvučnik svake sekunde

Već ste verovatno pročitali kako je na Amazonu tokom proteklih praznika najprodavaniji uređaj bio Echo Dot, pametni zvučnik za dom sa virtuelnim asistentom Alexa. Međutim, i korisnici koji preferiraju Google-ove virtuelne asistente na njima poslednjih meseci nisu štedeli – pametni zvučnici pravi su prodajni hit ove sezone.

Kako navodi Google na svojem blogu, pametni uređaji iz linije Google Home beleže izvrsne prodajne rezultate. Pametni zvučnici u osnovnoj verziji Google Home, te manjoj (Mini) i većoj (Max) verziji prodati su prošle godine u desetinama miliona primeraka. Od kada je lansiran, Home Mini bio je prava prodajna senzacija. Od prvog dana njegove prodaje, 19. oktobra prošle godine, pa do sada, Google Home zvučnici u nekoj od verzija prodali su se u ritmu od, u proseku, nešto više od jednog komada svake sekunde.

To bi značilo da je u poslednjih dva i po meseca Google prodao preko 7 miliona pametnih zvučnika s virtuelnim asistentom. Inače, prodajna cena najmanjeg i najjeftinijeg zvučnika, Google Home Mini, je 29 američkih dolara, ali na nekim prigodnim akcijama u SAD-u ga se moglo nabaviti i za samo 19 dolara.

Popularnosti ovog gadgeta verovatno je pomogao i viralni video simpatične bakice koja s njime pokušava komunicirati. Isti je, naime, do sada pregledan gotovo 2 miliona puta.

Izvor: itvesti

Foto: Bigstock-DenPhoto

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.