Proizvodnja iPhone-a X se zaustavlja se na leto

Svi smo već navikli na tik-tak ritam u kojem Apple jednu godinu predstavlja iPhone sa većim promenama u odnosu na prethodnu generaciju, pa naredne godine na tržište pusti njegovu „nadogradnju“. Pri tome prošlogodišnji model obično ostaje u ponudi, ali mu se cena spušta za 100 ili više dolara. Slično bi se trebalo dogoditi i ove godine, kada na jesen Apple u javnosti izađe sa naslednikom trenutnog flagshipa, iPhone-a X.

Međutim, pouzdani analitičar Ming-Chi Kuo iz KGI Securitiesa je dojavio medijima kako Apple za svoju „desetku“ ima nešto drugačije planove. Naime, kompanija planira nakon uvođenja novog modela iz proizvodnje potpuno povući iPhone X, radije nego da ga prodaje po nižoj ceni.

Pojeftinjenje ovog premium uređaja na, recimo, 900 dolara, dok se na policama nalazi nova verzija po 1000 i više kanibalizovala bi prodaju novog modela i umanjila vrednost brenda koju nosi Apple-ov top model – smatraju u Cupertinu.

Stoga će se iPhone X u potpuno neuobičajenom sledu događaja vrlo verovatno proizvoditi samo do ovog leta, od kada će svi kapaciteti biti usmereni na novi model, ili više njih. Od jeseni bi, tako, trebalo da bude moguće kupiti modele SE, 7 i 7 Plus, 8 i 8 Plus, te iPhone X nove generacije. Uz to, Ming-Chi Kuo predviđa i da će u ponudi biti dva sasvim nova modela – iPhone X plus sa ekranom od 6,5 inča i još neimenovani model od 6,1 inča, sa Face ID tehnologijom ali nešto jeftiniji od X linije.

Izvor: itvesti

Foto: Bigstockphoto- Yourg

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.