YouTube ulaže 5 miliona dolara u toleranciju i jednakost

YouTube je još pre dve godine pokrenuo sopstveni program Creators For Change, čiji je cilj da senzibilizuje javnost na tematiku tolerancije i jednakosti.

Na posebnom summitu u Londonu YouTube se pohvalio sa rezultatima u protekloj godini, mnoge poznate ličnosti realizivali su video sadržaj koji će nastojati da promoviše jednakost i toleranciju progovara o pitanjima kao što su rasizam te predrasudama vezanima za imigrante i muslimanske žene.

U ceo program je uključena i saradnja sa raznim organizacijama koje se bavi istim pitanjima (tolerancija i jednakost) iz različitih zemalja kao što su Australija, Nemačka, Španija, Indonezija, Turska i Belgija, uz čiju je pomoć edukovano 15 hiljada mladih.

Kako bi program u 2018. godini bio još uspešniji YouTube će u Creators For Change investirati 5 miliona dolara, tačnije investiraće ih u same kreatore sadržaja koji će na taj način imati priliku da stvara još kvalitetniji sadržaj, a njima bi se trebali pridružiti i neki novi učesnici programa (od 2016. godine do danas u programu učestvuje 39 članova).

Izvor: itvesti

Foto: Bigstockphoto/PixieMe

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.