Brit nagrade 2018: Nagrađeni Dua Lipa, Stomrzi, Rag’n’Bone Man

Na održanoj dodeli Brit nagrada, koje svake godine dodeljuje Britanska fonografska industrija, našle su se neke od najvećih svetskih zvezda, a među dobitnicima je i mlada zvezda u usponu Dua Lipa.

Od kada se pojavila u muzičkoj industriji svojom pojavom i muzikom privukla je pažnju javnosti, a sada je nagrađena za britansku zvezdu u usponu i najboljeg ženskog izvođača.

Stormzi je dobio nagradu za najboljeg muskog izvođača, Heri Stajls je osvojio nagradu za najbolji video za pesmu „Sign Of The Times“, dok je američki bend „Foo Fighters“ osvojio Brit za najbolju međunarodnu grupu.

Lord je osvojila Brit za najboljeg međunaronog ženskog izvođača, a u istoj kategoriji za muškog izvođača pobedu je odneo Kendrik Lamar.

Rag’n’Bone Man osvojio je nagradu za najbolji singl, i to za pesmu „Human“ koja je postala planetarni hit.

Nagradu za najbolju britansku grupu osvojio je sastav „Gorillaz“.

Zvanicama ceremonije bile su podeljene bele ruže kao znak solidarnosti s pokretom iz Holivuda „Time’s up“ koji je osnovan u oktobru 2017., a koji je svojevrsni apel na sprečavanje i ukazivanje na problem seksualnog uznemiravanja žena i diskriminacije u filmskoj i industriji zabave.

Izvor: TOPFM-brits.co.uk

Foto: Bigstockphoto-Joe Seer

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.