YouTube ulaže manje novca u sadržaj od konkurencije

Prema izveštaju koji prenosi Bloomberg, Google će i u sledeće dve godine svoja ulaganja u produkciju novog TV i filmskog sadržaja za svoj YouTube Red servis zadržati na postojećem nivou.

Google će tokom 2018. godine u produkciju novog sadržaja za YouTube uložiti „nekoliko stotina miliona dolara“, što je ipak budžet koji je manji u odnosu na onaj koji u produkciju novog originalnog sadržaja tokom ove godine planira da uloži konkurencija (Netflix i Amazon).

Tokom 2017. godine YouTube je Google-u doneo zaradu od 15 milijardi dolara, a sama prisutnost YouTube-a na tržištu online zabave može se podeliti na tri dela, YouTube Red (pretplatnička usluga za streamovanje sadržaja na zahtev), YouTube TV (usluga paketa TV kanala) te novu uslugu za streamovanje muzike.

Glavni poslovni direktor za YouTube Robert Kyncl ističe kako će YouTube Originals sadržaj biti pokretačka snaga za YouTube Red tokom sledeće dve godine te kako će se nastaviti sa investicijama u originalni sadržaj i promociju YouTube Red-a, ali pritom nije želeo da komentariše glasine vezane za planirani budžet.

Uz već spomenute Netflix-ove i Amazon-ove servise konkurenciju će YouTube-u u budućnosti pružati i streaming usluge koje će na tržištu predstaviti Apple i Disney.

Izvor: itvesti

Foto: Bigstockphoto/PixieMe

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.