Subway Surfers je prva igra koja je sa Google Play-a preuzeta više od milijardu puta

Google Play prodavnica mobilnih aplikacija na Android platformi nudi sve, od igle do lokomotive. Pored raznih alata, muzičkih i video playera u ponudi se nalaze i igre.

Jedna od njih je i Subway Surfers koja je prvi put na Android platformu došla u maju 2012. godine. Dan po dan, godinu po godinu i dotična je isto, ako ne i više popularna i u 2018. godini.

Razloga za to ima više, a jedan od njih je što redovno dobija i nove nadogradnje (na mesečnoj bazi) koje ju čine i dalje zanimljivijom. Na dnevnoj bazi Subway Surfers igra 20 miliona korisnika.

Da je tomu stvarno tako najbolje dokazuje broj preuzimanja – više od milijardu puta. Tako barem navode njeni tvorci dok Google Play i dalje „tvrdi“ kako je Subway Surfers preuzet negde između 500 miliona i malopre spomenute milijarde.

Developeri su podelili i dodatne informacije vezano uz Subway Surfers – u 2015. godini zabeleženo je 350 miliona preuzimanja, godinu kasnije (2016.) dodatnih 330 miliona, a prošle, 2017. godine dodatnih 400 miliona preuzimanja. Brojke se odnose na iOS i Android platformu.

Ako SYBO i Kiloo Games nisu pogrešili prilikom brojanja onda je Subway Surfers prva igra koja je na Google Play-u preuzeta više od milijardu puta.

Izvor: itvesti

Foto: Bigstockphoto-Pixinoo

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.