iPhone X ostvario veći profit nego svi Android telefoni zajedno

Iako brojni mediji upućeni u situaciju u Apple-u tvrde kako u ovoj kompaniji nisu zadovoljni sa potražnjom za iPhone-om X te su morali da smanje proizvodnju uređaja, podaci o ostvarenom profitu pojedinih modela pametnih telefona pokazuju kako Tim Cook i ekipa mogu da budu itekako srećni s prodajnim brojkama „desetke“.

Prema rezultatima istraživanja Counterpoint Research-a, Apple je prodajom iPhone-a X ostvario najveći profit na globalnom tržištu pametnih telefona – čak 35%. Posebno je zanimljivo što se istraživanje odnosi na posljednja tri meseca prošle godine, a iPhone X u prodaji je bio samo dva meseca.

U poslednje vreme internetom kruže informacije kako su u Apple-u shvatili da je iPhone X preskup te bi sledeća generacija mogla da bude jeftinija za sto dolara, ali s obzirom na ove podatke, čini se kako Apple-u nema previše smisla smanjivati cenu telefona i svoju maržu jer se pokazalo kako su ljubitelji ove kompanije spremni da plate veliku cenu za top-model sa logom jabuke.

Još jedan podatak Counterpoint Research-a vezan uz profit na globalnom tržištu koji će jako razveseliti Apple-ovce jeste i da je među top deset telefona koji su ostvarili najveći profit njih čak 8 Apple-ovih, dok su ostala dva modela Samsung-ovi uređaji.

Nakon X-a koji je prvi na ovoj listi slede iPhone 8 (19,1 posto profita) i 8 Plus (15,2), zatim dve sedmice (7 – 6,2 posto i 7 Plus – 5 posto), onda Galaxy Note 8 (3,9 posto), pa iPhone 6 (1,8 posto), Galaxy S8 Plus (1,7 posto), iPhone 6S (1,6 posto) i na desetom mestu nalazi se, verovali ili ne, iPhone SE, model sa 4-inčnim ekranom koji je ostvario 0,9 posto profita na globalnom tržištu pametnih telefona.

Ove nedelje pojavile su se informacije kako bi za mesec-dva Apple mogao da predstavi naslednika ovog modela – očito je da potražnja za ovakvim uređajima i dalje postoji, pa bi Apple zaista uskoro mogao da predstavi novi 4-inčni model, dok u septembru očekujemo čak tri nova iPhone-a.

Izvor: itvesti

Foto: Bigstockphoto- Yourg

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.