Osim redizajna Gmail, dobija i niz novih mogućnosti

Osim što se u Google-u sprema veliki redizajn korisničkog interfejsa Gmail-a, sada se saznaje i da će promene koje bi uskoro trebale da zahvate ovaj servis biti i one funkcionalne. Osim „pametnih odgovora“ i „snoozanja“ e-mailova kakvo je poznato iz Google-ove aplikacije Inbox, 1,2 milijarde korisnika Gmaila uskoro će dobiti i neke „profi“ mogućnosti.

Podaci koji su procureli u javnost govore da će se svim korisnicima omogućiti slanje „samouništavajućih“ poruka, koje će iz primaocevog inboxa nestati nakon određenog vremena. Biće tu i tzv. poverljivi način rada („confidential mode“) koji će pošiljaocu e-maila omogućiti da primaoca ograniči mogućnost njegovog prosleđivanja, kopiranja teksta, pa i štampe poruke.

Google će omogućiti i dodatnni nivo bezbednosti među onima koji razmenjuju e-mailove, pa će svako od svojih Gmail kontakata moći da zatraži dvofaktorsku potvrdu identiteta putem poruke poslate na mobilni uređaj.

I dalje se očekuje kako će sve, ili barem neke od novih mogućnosti, Google predstaviti na konferenciji Google I/O početkom maja, te ih ubrzo potom „spustiti“ do krajnjih korisnika.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock-DenPhoto

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.