Stigao je novi Gmail, evo kako da ga isprobate

Već se otprilike dve nedelje po webu šuška o tome da je Google pripremio veliki redizajn Gmail-a koji će obuhvatiti ne samo korisnički interfejs nego će i doneti brojne nove opcije i mogućnosti koje će korisnicima olakšati rad. Prve informacije govorile su kako bi novi Gmail trebao da bude predstavljen na konferenciji Google I/O početkom maja, no Google-ovci izgleda nisu mogli da izdrže da se i pre toga ne pohvale sa svojim radom.

Juče je objavljeno kako će novi izgled Gmaila prvo dobiti poslovni korisnici G Suite paketa, a nakon toga i svi ostali. Međutim, svi znatiželjni privatni korisnici moći će i pre službenog prelaska na novi dizajn isprobati „novi Gmail“: u gornjem desnom uglu potrebno je odabrati meni „Settings“ i videti je li aktivirana opcija „Try the new Gmail“. Moguće je da vam ova opcija još nije dostupna, no u narednim danima bi trebala da bude.

Kao što smo već pisali, novi Gmail donosi „poverljivi način rada“ (Confidential mode) koji će biti moguće zabraniti prosleđivanje, štampanje i kopiranje sadržaja poruka. Veštačka inteligencija pomagaće pametnim notifikacijama, podsetnicima i automatizovanim odgovorima snalaženje i rešavanje gužve u inboxu.

Kako bi se sačuvala privatnost određenih sadržaja, svim mailovima poslatima iz novog interfejsa na drugi Gmail bit će moguće uključiti opciju „samouništenja“ nakon određenog vremena. U slučajevima kada primalac nije na Gmail-u, umesto e-mail-a dobiće tek link na poruku koja je poslata u „poverljivom“ načinu rada.

Uz svaki naslov poruke, kada preko njega pređete mišem, pojaviće se novi brzi meni koji će nuditi opcije poput „snoozanja“ maila, brisanja, arhiviranja i sličnih akcija.

Tu je i novi izgled integrisanog kalendara za lakšu organizaciju vremena, te mogućnost kreiranja zadataka (Tasks) koji će poslužiti u slične svrhe. Više detalja potražite na Google-ovom blogu .

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock-porover

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.