Veštačka inteligencija stvara nove epizode Kremenkovih

Tim stručnjaka sa Instituta za veštačku inteligenciju Allen i Sveučlišta Illinois razvio je sistem inteligencije nazvan Craft čiji je zadatak stvoriti nove epizode nekad popularnog crtanog filma Porodica Kremenko (The Flintstones).

Učenje veštačke inteligencije izvedeno je pomoću 25 hiljada kratkih video isečaka starih epizoda tog crtanog filma (svaki video isečak traje najviše 3 sekunde) u kombinaciji sa detaljnim opisom svake scene u tekstualnom obliku.

Nove epizode nisu samo kolaži sastavljeni od već viđenih scena s obzirom da Craft dobija i scenario epizode u tekstualnom obliku (likovi, događanja i lokacije).

Kako se veštačka inteligencija i dalje nalazi u svojem početnom stadijumu razvoju od Crafta ne treba očekivati neka čuda, kvalitet generisane animacije za sada nije ni približno jednak onoj koju su pre oko 50 godina stvarali u Hanna-Barberi.

Porodica Kremenko pokazala se kao idealan eksperiment za veštačku inteligenciju s obzirom da je taj crtani film karakterozovala ograničena animacija likova u kombinaciji sa statičnom pozadinom.

Izvor: itvesti

Foto: Bigstock-bettorodrigues

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.