Što nas ne ubije: Triler koji ledi krv u venama

U filmu Što nas ne ubije pratimo dobro nam poznate protagoniste Lizbet Salander, mladu hakerku, i novinara Mikaela Blomkvista koji se nalaze uhvaćeni u mreži špijuna, sajber kriminalaca i korumpiranih vladinih službenika. Strah, napetost i nove pretnje s kojima se suočavaju primoraće beskompromisnoga lovca na istinu i genijalnu ekscentričnu hakerku da ponovno udruže snage. Reč je o trileru kog su obožavatelji dugo iščekivali, roman koji kao i prethodni zadire u aktualne i bolne teme. Lizbet Salander i Mikael Blomkvist ponovno su zajedno u avanturi od koje zastaje dah.

U filmskoj verziji kultni lik Lizbet Salander igra glumica Kler Foj, gledaocima poznata po ulozi u seriji KRUNA), a Mikaela Blomkvista švedski glumac Sverir Gudnason.

U filmu se pojavljuje i bosanska glumica Andreja Pejić, javnosti poznata kao najpoznatiji svetski transrodni model. Dejvid Finčer, reditelj prvog filmskog naslova, ovaj put je preuzeo i ulogu izvršnog producenta.

Zanimljivo je da se u ovom nastavku maksimalno trudilo da se zadrži autentičnost knjige, što se vidi već po mnogo većoj zastupljenosti švedskih glumaca i ekipe filma. Vredi pomenuti da autor ove poslednje, četvrte knjige, za razliku od prethodne tri, nije Stig Larson koji je preminuo, već ju ovu napisao jedan od najboljih savremenih švedskih pisaca David Lagerkranc.

Inače, knjiga Što nas ne ubije u Americi je ostvarila status bestselera, a i prva filmska ekranizacija Muškarci koji mrze žene pobrala je pohvale tako da jedva čekamo oktobar kada film stiže u bioskope.

Izvor: Con film
Foto: Bigstockphoto-Dean Drobot

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.