Video reklame stižu na Messenger

Facebook u Messenger-u, aplikaciji za chatanje, testira video reklame koje se automatski pokreću, javlja Recode.

Stefanos Loukakos, koji vodi marketing na Messenger-u, rekao je da su reklame krenule u ponedeljak. Messenger je počeo prodavati reklame unutar aplikacije još pre 18 meseci, ali bila je reč o statičnim oglasima, a ne videu kao sada. Kako su iz Facebook-a rekli da im ponestaje mesta za reklame unutar Facebook-a, proširuju se na nove platforme poput Messenger-a i oglasnika Marketplace. Loukakos kaže kako je svestan opasnosti da se korisnicima Messenger-a baš i neće svideti gledanje reklama uz privatne poruke. Kompanija će nadzirati ponašanje korisnika kako bi utvrdili odbijaju li ih reklame, dodao je.

– Korisničko iskustvo nam je prioritet tako da ne znamo još hoće li reklame funkcionisati. Međutim, dosadašnji znakovi, kada smo testirali osnovne reklame, nisu pokazali nikakve promene u načinu na koji ljudi koriste platformu ili u broju poslatih poruka. Video bi mogao biti malo drugačiji, ali mislimo da neće biti problema – rekao je Loukakos. Iz Facebook-a su takođe za BGR rekli kako će ove reklame uvoditi postupno i pažljivo te da će korisnici zadržati kontrolu.

Iz Facebook-a su takođe za BGR rekli kako će ove reklame uvoditi postupno i pažljivo te da će korisnici zadržati kontrolu.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto-alexey_boldin

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.