WhatsApp najavio kraj podrške za telefone sa starijim sistemima

WhatsApp važi za jednu od najpopularnijih aplikacija za dopisivanje putem mobilnih uređaja. Da je tto istina najbolje dočarava podatak iz jula 2017. godine u kome se kaže kako je WhatsApp dostigao milijardu aktivnih korisnika na dnevnoj bazi.

Toliki broj korisnika WhatsApp može u neku ruku zahvaliti i širokoj podršci koja seže i do nekih uređaja koje smo odavno smetnuli s uma. Na primer za stare Nokije temeljene na S40 operativnom sistemu. Uprkos starosti OS-a od gotovo 20 godina (S40 Series je predstavljen davne 1999.) takvi telefoni će moći da nastave da koriste aplikaciju još neko vreme – do 31. decembra 2018. godine.

Ovo nije prva seča telefona koju je WhatsApp pokrenuo. Podsetimo, krajem prošle godine bez podrške su ostali telefoni koji su se temeljili na BB10 i Windows Phone 8 operativnim sistemima, a godinu dana ranije (2016.) i telefoni sa Androidom 2.1 (Eclair) i 2.2 (Froyo) te telefoni sa Windows Phone 7 i iOS 6 operativnim sistemima.

Kako smo već naveli, ove godine su na popisu za gašenje podrške Nokije sa S40 operativnim sistemom. Dodatne dve godine života (do 1. februara 2020.) dobiće uređaji temeljeni na Androidu 2.3.7 i stariji te teleoni sa iOS-om 7 i starijim. Na uređajima sa navedenim operativnim sistemima korisnici više ne mogu da otvaraju nove naloge, ali mogu nesmetano da koriste postojeće.

Iz WhatsApp-a napominju kako neke od trenutno postojećih funkcija mogu u bilo kojem trenutku da prestanu s radom. Stoga svim korisnicima preporučuju prelazak na uređaje koji imaju barem Android 4.0, iOS 8.0 ili Windows Phone 8.1.

Izvor: itvesti

Foto: Bigstockphoto/Dzmitrock

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.