Nemački student osmislio “vazdušni jastuk“ za pametne telefone

Ispadanje telefona na beton i razbijanje ekrana uskoro bi moglo da postane prošlost. Da, ovakvu bajku ste verovatno već mnogo puta čuli, a to se neće obistiniti barem dok na tržište ne dođu potpuno plastični (ili titanijumski?) ekrani, ili možda dok ne pobedimo gravitaciju pa proizvođači kao prodajni adut počnu da ističu levitaciju.

Prelazno razdoblje do ove utopije mogli bismo premostiti inovacijom nemačkog studenta Philipa Frenzela, koji je konstruirao zaštitnu maskicu sa dodatnom zaštitom koja iskače, što bismo mogli nazvati svojevrsnom analogijom vazdušnog jastuka u automobilu.

Kad senzori detektuju naglo ispadanje telefona, odnosno njegov slobodni pad, aktivira se mehanizam koji izbacuje „nožice“ na sve četiri strane, koje će zaštiti sve vitalne delove vašeg telefona, a prvenstveno ekrana.

Naravno, trebalo bi videti kako ovo funkcioniše u praksi, ali verujemo da bi se ovim, ali i daljnjim napredovanjem ove koncepcije zaštite, statistika razbijenih i uopšteno oštećenih ekrana znatno poboljšala.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock-viewapart

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.