YouTube prilagođava interfejs različitim formatima, pa i vertikalnom videu

Na službenom forumu YouTube-a objavljeno je kako je ovaj video servis dobio manju nadogradnju svog playera, koja bi trebala omogućiti bolju podršku za sve moguće formate video zapisa. Tako će se od sada korisnički interfejs YouTube-a (govorimo o desktopu, naravno) prilagođavati odnosu stranica videa koji je trenutno aktivan. To znači da će nestati crne trake sa gornje i donje strane kod widescreen zapisa (šireg od standardnog 16:9 odnosa), kao i one sa leve i desne strane sve popularnijeg vertikalnog videa.

Osim u javnosti ne baš omiljenog vertikalnog načina snimanja novi će YouTube player lepše izgledati i kod reprodukcije sada već zastarelog formata odnosa stranica 4:3, kod kojega takođe neće biti crnih bočnih traka. Umesto toga, video će biti proširen na maksimalnu širinu i zauzimaće nešto veću površinu ekrana nego do sada.

Kod najčešćeg video formata, onog sa odnosom stranica 16:9, takođe će ponešto do sada praznog belog prostora na stranici biti dodijeljeno playeru, pa će se tako svi zapisi prikazivati na najvećoj mogućoj „kvadraturi“ ekrana.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto/PixieMe

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.