Netflix bi mogao da ubacuje reklame između epizoda

Nekolicina pretplatnika Netflixa iz Velike Britanije primetilo je da im ovaj streaming servis prikazuje reklame između epizoda serija koje gledaju jednu za drugom. Dok su tako „bingeali“ jednu seriju, gledaocima se u pauzi do pokretanja naredne epizode s vremena na vreme pojavljuje reklama – za neku drugu Netflix-ovu seriju.

Kada su primetili ovu pojavu, neki korisnici su na raznim internetskim forumima, Reddit-u i društvenim mrežama prijavili kako se reklame između epizoda ne mogu preskočiti, te da su se pojavljivale uz prateći tekst koji je najavljivao sledeću epizodu serije, prekidajući najavu sa „but first check out…“ i potom reklamom za neki drugi sadržaj.

Iz Netflix-a su ubrzo potvrdili kako je zaista reč o planiranoj akciji, ali da je reč tek o eksperimentu. Cilj reklamiranja jedne serije unutar druge trebao bi da pretplatnicima pomogne da brže otkriju i neke druge sadržaje koji bi ih mogli zanimati. Takođe, kako bi umirili korisnike koje je ova pojava uznemirila, iz kompanije su poručili kako se sve reklame ovog tipa u svakom trenutku mogu jednostavno preskočiti, a gledaoci se odmah vraćaju „bingeanju“ omiljene mu serije.

Za sada nije poznato koliko će dugo trajati ovo testno razdoblje, na kojim će se korisnicima provoditi, te hoće li se reklame ubacivati onima koji Netflix gledaju samo preko nekih platformi (Smart TV-a, računara, konzola, itd) ili pak svima.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock-porover

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.