Skype Classic ipak neće biti ugašen 1. septembra

Pre nekoliko nedelja smo objavili tada svežu vest o gašenju svih starijih verzija Skype-a za desktop osim najnovije, verzije 8. Prema informacijama koje je Microsoft tada plasirao od 1. septembra trebale su da prestanu s radom sve ranije verzije, a korisnici koji bi hteli i dalje da koriste Skype morali bi da pređu na najnoviju verziju 8. Međutim, Microsoft je od tada očito primio pregršt negativnih reakcija na ovu najavu, pogotovo stoga što Skype 8 nikako nije omiljen među korisnicima, pa su odlučili produžiti život starijim verzijama.

Na službenom su forumu koji se bavi Skype-om objavili da će na temelju povratnih informacija produžiti podršku za Skype 7 još neko vreme, pa će korisnici Classic verzije istu moći nastaviti da koriste i nakon 1. septembra. Do kada – na to pitanje nisu dali odgovor, nego su samo uputili sve zainteresovane da prate sledeće objave na istom mestu.

Dok se ne sazna finalna sudbina Skype-a 7, Microsoft-ova ekipa će raditi na tome da u verziju 8 uključi sve mogućnosti koje korisnici od njih traže, kako bi smanjili nezadovoljstvo ovom nadogradnjom.

Izvor: itvesti
Foto: bigstock-Dean Drobot

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.