Južni vetar: Beogradska premijera 23. oktobra

Nakon velikog uspeha pretpremijere u Nišu, film „Južni vetar“ Miloša Avramovića beogradsku premijeru imaće 23. oktobra.

Na ovogodišnjim Filmskim susretima u Nišu osvojio četiri nagrade: Gran pri za najbolje glumačko ostvarenje pripalo je Milošu Bikoviću, nagrada za najbolju epizodnu mušku ulogu Miodragu Radonjiću, nagrada za debitantsku ulogu mladom glumcu Luki Grbiću, dok je Srdjan Žika Todorović osvojio nagradu “Milorad Mandić Manda” za najbolju ulogu u komediji.

“U filmu ‘Južni vetar’ okupljena zaista izvanredna glumačka ekipa, kako iz Srbije, tako i iz inostranstva, koja je posvećeno i sa puno entuzijazma radila na gradjenju likova i na samom snimanju. Kada posle prvog javnog emitovanja, na velikom festivalu zavredite ovakve nagrade stručnog žirija, ali i neverovatno pozitivne reakcije publike, onda je satisfakcija još veća i vidimo da se sav taj trud isplatio u najpozitivnijem smislu. Veoma sam ponosan na celu ekipu filma, kao i na uspeh na ovom festivalu”, izjavio je režiser “Južnog vetra” Miloš Avramović.

Kako zbog obaveza na snimanju u Rusiji nije mogao da prisustvuje uručenju nagrade, ovogodišnji dobitnik Gran prija glumac Miloš Biković je u znak zahvalnosti poslao video snimak kojim je oduševio publiku na dodeli nagrada.

Film "Južni vetar” osvojio četiri nagrade na 53. Filmskim susretima u Nišu "Naisa" za Miloša Bikovića Film “Južni vetar” osvojio je čak četiri nagrade na ovogodišnjim 53. Filmskim susretima u Nišu. Najprestižniju nagradu Naisu, odnosno Gran pri za najbolje glumačko ostvarenje pripalo je Milošu Bikoviću, nagrada za najbolju epizodnu mušku ulogu Miodragu Radonjiću, nagrada za debitantsku ulogu mladom glumcu Luki Grbiću, dok je Srdjan Žika Todorović osvojio nagradu “Milorad Mandić Manda” za najbolju ulogu u komediji. “U filmu ‘Južni vetar’ okupljena zaista izvanredna glumačka ekipa, kako iz Srbije, tako i iz inostranstva, koja je posvećeno i sa puno entuzijazma radila na gradjenju likova i na samom snimanju. Kada posle prvog javnog emitovanja, na velikom festivalu zavredite ovakve nagrade stručnog žirija, ali i neverovatno pozitivne reakcije publike, onda je satisfakcija još veća i vidimo da se sav taj trud isplatio u najpozitivnijem smislu. Veoma sam ponosan na celu ekipu filma, kao i na uspeh na ovom festivalu”, izjavio je režiser “Južnog vetra” Miloš Avramović. Kako zbog obaveza na snimanju u Rusiji nije mogao da prisustvuje uručenju nagrade, ovogodišnji dobitnik Gran prija glumac Miloš Biković je u znak zahvalnosti poslao video snimak kojim je oduševio publiku na večerešanjoj dodeli nagrada. @bikovic hvala @ffc_filmfanclub ? Distribucija @art_vista_doo

A post shared by Art Vista (@art_vista_doo) on

Scenario za “Južni vetar”, koji potpisuju Petar Mihajlović i Miloš Avramović, inspirisan je autentičnim iskustvima ljudi koji su bili uključeni u takozvano beogradsko podzemlje. Istovremeno, to je poučna priča upućena mladima u Srbiji, ispričana kroz isprepletane sudbine njihovih vršnjaka i svih onih, koji su u želji za boljim životom, napravili pogrešan izbor. Pored Bikovića, Radonjića, Todorovića i Grbića, u filmu igraju i Dragan Bjelogrlić, Nebojša Glogovac, Jovana Stojiljković, Bogdan Diklić, kao i Aleksandar Berček.

Izvor: TOPFM-ART Vista – Južni vetar PR
Foto: Naxi media, Željka Dimić

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.