Online šoping sa Snapchat kamerom

Kompanija Snap Inc. je objavila da razvija sistem vizualnog prepoznavanja koji će omogućiti da pomoću aplikacije Snapchat kamere kupujete robu na Amazon-u. To će funkcionisati na taj način da će aplikacija prepoznavati proizvode iz Amazon-ove prodavnice iz scena u koje ste uperili kameru.

Na primer, ako ste kameru uperili u neku osobu koja nosi patike koje vam se dopadaju, bitće dovoljno da držite prst na njima neko vreme (tap and hold), nakon čega će se podići pop-up ekran putem kojeg ćete moći otići direktno u Amazon-ovu prodavnicu, pogledati najpovoljnije ponude tog i sličnih proizvoda te obaviti online šoping. Pored toga, nova funkcija će vam omogućiti i skeniranje barkodova proizvoda, nakon čega će vam takođe ponuditi odlazak na relevantnu Amazon-ovu stranicu.

Snap kaže da se nova funkcija nalazi u ranoj fazi testiranja pa nije poznato kada će ju Snapchat kamera dobiti kao nadogradnju dostupnu svim korisnicima.

Ovakav način šopinga pomoću kamere nije nova stvar. Već i sama Amazon-ova aplikacija ima mod za pretraživanje proizvoda korišćenjem funkcije prepoznavanja objekata i čitanja barkodova, pa čak i virtuelno isprobavanje robe pomoću AR sistema proširene stvarnosti. Stoga se ovde verovatno radi samo o integraciji te ili vrlo slične funkcije u sistem multimedijalne društvene mreže Snapchat-a.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock- stefanolunardi

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.