Samsung i Google sarađuju na RCS porukama za Android

Samsung i Google najavili su proširenje saradnje kako bi poboljšali sistem poruka na pametnim telefonima sa bogatim komunikacionim uslugama (Rich Communications Services – RCS). Saradnja osigurava rad Android Messages i Samsung Messages sa RCS porukama, omogućavajući tako funkcije kao što su razgovori preko WiFi-ja, stvaranje grupnih razgovora, prikazivanje indikatora kuckanja i čitanje zapisa te deljenje fotografija i video zapisa visoke rezolucije.

Android Messages i Samsung Messages radiće sa RCS tehnologijom, uključujući cloud i poslovne platforme. Samsung će proširiti dostupnost RCS tehnologije na postojeće pametne telefone, počevši od Galaxy S8 i S8+ uređaja. Novi Samsung Galaxy pametni telefoni imaće integrisanu funkciju RCS poruke, a moći će se koristiti unutar telekoma koji podržavaju RCS. To znači da će korisnici i brendovi dobiti naprednije mogućnosti razmene poruka sa korisnicima Android Messages-a i Samsung Messages-a.

Dodatna prednost ovog proširenog partnerstva je ta da će razvojni programeri i brendovi koji koriste RCS Business Messaging (temeljen na GSMA Universal Profile 2.0) pomoću usluga Google ili Samsung Messaging-as-a-Platform (MaaP) moći lakše da dođu do Android Messages i Samsung Messages korisnika.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto/Nessluop

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.