Dodeljene AMAs nagrade: Veče Tejlor Svift

Sinoć su dodeljene Američke Muzičke Nagrade (American Music Awards), a među nagrađenima našli su se Tejlor Svift, Kamila Kabeljo, Khalid, Cardi B, Šon Mendez…

Prema broju osvojenih nagrada, može se reći da je ovo zaista bilo veče Tejlor Svift, jer je zahvaljujući albumu „Reputation“ sa dodele otišla bogatija za nekoliko nagrada. Tejlor je dobila priznanje za Umetnika godine, Turneju godine, Omiljenu Umetnicu i Album godine. Osvojene nagrade u najvažnijim kategorijama potvrda su njene popularnosti, ali i uspeha albuma.

Na svečanoj dodeli Tejlor je takođe pripala čast da nastupom otvori svečanu ceremoniju dodele, a tom prilikom otpevala je pesmu “I Did Something Bad”.

Njena koleginica Kamila Kabeljo, takođe je iza sebe imala uspešno veče. Kamila je osvojila nagradu za Novog umetnika, Saradnju godine za pesmu „Havana“ i Video godine („Havana“).
U žanru hop-hopa očekivano, nagradu za Najboljeg umetnika ponela je Cardi B, koja je trijumfovala i u kategoriji za Najbolju hip-hop pesmu (“Bodak Yellow (Money Moves)”.

Šon Mendez je osvojio nagradu za Najboljeg umetnika (Adult Contemporary), dok je Rijana osvojila nagradu za Najbolju pevačicu u Soul&R&B žanru. U istoj kategoriji za muškog izvođača, priznanje je poneo Khalid.

Listu nagrađenih u svim kategorijama, možete pogledati OVDE. 

 

Izvor: TOPFM-Billboard
Foto: Bigstockphoto/andykatz

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.