Konačni kraj podrške za Skype Classic

Microsoft je prošlog jula najavio kako će Skype 7, poznat i kao Skype Classic, prestati da podržava, te kako će svi korisnici morati da pređu na najnoviju verziju, Skype 8. To se trebalo dogoditi 1. septembra, međutim negodovanje brojnih korisnika kojima se ne dopada izgled i nedostatak nekih funkcija u osmici primorali su Microsoft da odgodi penzionisanje starijih verzija.

U međuvremenu Skype je doživeo i ponešto promena što se tiče funkcija i izgleda korisničkog interfejsa, a mi smo saznali kako će podrška za Skype 7 biti produžena – ali, nismo znali do kada. Ovih dana Microsoft je svima koji su u prošlosti imali instaliranu neku od starijih verzija poslao e-mail sa dodatnim informacijama i naveo tačne datume kada bi svi stariji primerci Skype-a trebali da prestanu da funkcionišu.

To će se dogoditi 1. novembra ove godine za Skype 7 i sve starije verzije na desktopima, te 15. novembra za mobilne aplikacije. Kako bi se mogli i dalje dopisivati ili bez problema ostvarivati video pozive putem Skype-a, svi će morati nadograditi svoje uređaje na najnovije dostupne verzije, poručuju iz Microsoft-a.

Izvor: itvesti
Foto: bigstock-Dean Drobot

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.