CS:GO postao besplatan i dobio battle royale mod


Zahvaljujući igrama poput PUBG-a i Fortnite-a, svet pucačkih multiplayer igara u poslednjih nekoliko godina se jako promenio. Takozvani battle royale stil igre u kojem se na jednoj velikoj mapi okupi veliki broj igrača (obično 100) koji se bore svi protiv svih sve dok jedan ne ostane kao pobednik, mnogima je postao puno zanimljiviji od klasičnih obračuna u kojima se sukobljavaju samo dva tima.

Valve je stoga odlučio battle royaleom začiniti i jednu od najpopularnijih MP FPS igara na svetu Counter-Strike: Global Offensive, uvođenjem Danger Zone moda, u kojem se jedan igrač ili timovi od 2 ili 3 igrača bore za preživljavanje. Za razliku od PUBG-a i Fortnite-a, na CS:GO Danger Zone serverima nije tolika gužva, pa ako igrate solo ući ćete u meč sa 16 igrača, dok će timovi od 2 ili 3 igrača biti u meču od 18 igrača.

S obzirom na popularnost igre CS:GO, Valve veruje da će igra postati jako konkurentna Fortnite-u i PUBG-u, a kao dodatni motiv da vas privuku učinili su igru besplatnom (F2P) s mogućnostima kupovine raznih itema unutar nje. Postojećim igračima koji su svojevremeno kupili igru, za nagradu su dali automatsku nadogradnju naloga na Prime Status, koji im omogućava da se u mečevima sukobljavaju s drugim igračima sa Prime Status-om te u igri pronalaze ekskluzivne iteme, dropove i sanduke sa oružijem.

Oni igrači koji si sada instaliraju besplatnu igru, moći će takođe da dobiju Prime Status kroz nadogradnju koju će morati da plate 15 dolara.

Igru CS-GO koja je dostupna na Windows, Mac OS X i SteamOS + Linux platformama možete preuzeti na Steam-u putem ovog linka.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock-JJFarquitectos

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.