Galaxy S10 biće predstavljen 20. februara

Glasine da će Samsung svoj jubilarni Galaxy S10 predstaviti nekoliko dana pre MWC-a u Barseloni su se obistinile. Datum na službenoj pozivnici je 20. februar, dok MWC započinje 25. februara. Odabir termina pomalo začuđuje, jer su ovakvi eventi do sada u pravili bili organzovani dan pre otvaranja sajma, što bi u ovom slučaju bilo logično učiniti 24. februara.

Jasno, Galaxy S10 svoju premijeru neće doživeti u Barseloni, nego u San Franciscu, dakle na skroz drugom kraju sveta, ali nekoliko dana kasnije će sasvim sigurno biti prikazan i na MWC-u. U tom će slučaju na Samsung-ovom štandu vladati prilična gužva.

Bilo kako bilo, S10 stiže za nešto više od mesec dana, a do sada smo o njemu saznali prilično mnogo. Znamo da će biti predstavljena najmanje tri modela, 5,8, 6,1 i 6,4 inčni. Karakterizovaće ih ekran od ivice do ivice sa prednjom kamerom smeštenom u rupici u ekranu i čitač otisaka prstiju ugrađen u sam ekran, ali samo kod dva veća modela, dok će najmanji, Galaxy S10 E, verovatno imati klasični čitač na poleđini. U slučaju najvećeg modela, Galaxy S10 Plus, imaćemo dvije prednje kamere, što navodi na dvostruku rupicu.

Jasno je da će ovi uređaji biti pokretani novom generacijom procesora, a pretpostavlja se da će najskuplja verzija ići čak do 1 TB interne memorije. Za sada nije poznato koje će novosti S10 doneti na ostalim područijima, ali ne treba sumnjati da će ih nedostajati. Ipak je ovo jubilarni model.

Sredinom godine očekuje se i 5G verzija, kada s radom započinje prva 5G mreža, a hoće li se pojaviti na našem tržištu, zavisiće najviše od operatera i njihovih 5G mreža, koje su u pripremi za početak komercijalno rada.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto/Nessluop

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.