Tokom 2018. godine sertifikovano 3100 novih Android uređaja

Prema pisanju internet stranice XDA Developers, tokom 2018. godine registrovano je 3100 različitih Android uređaja sa podrškom za Google Play.

Od spomenutog broja registrovanih uređaja njih 22 sadržalo je Qualcomm-ov Snapdragon 845 čip. Od ukupnog broja registriranih Android uređaja njih 41 bilo je bazirano na operativnom sistemu Android 9.0 Pie, a njih 121 imalo je više od 4 GB RAM-a.

Samsung ima čak 53 različita sertifikovana Android proizvoda (uključujući i tablet uređaje), a kineska kompanija Huawei njih 31.

Kineska kompanija Xiaomi prošle godine je imala 20 novih sertifikovanih Android uređaja što uključuje i pametne televizore. U stvarnosti Xiaomi je tokom 2018. godine predstavio mnogo više Android uređaja, ali oni su na tržište došli bez Google Play-a, a isto važi i za Huawei.

Sa liste sertifikovanih uređaja nedostaju neki uređaji koji su se pojavili krajem godine i još nisu bili uvršteni u službeni katalog, kao što je na primer pametni sat LG Watch W7 koji se bazira na Google-ovoj platformi Wear OS.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock/rvlsoft

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.