Apple je ponovno najvrednija kompanija na svetu

Kada je Apple nakon prošlogodišnjeg dostizanja vrhunca, odnosno ostvarivanja tržišne vrednosti od bilion dolara počeo da tone i nakon nekog vremena sišao sa trona najvrednijih kompanija na svetu, mnogi su pomislili da kreće u ponor iz kojeg se teško može vratiti, najviše zbog novih skupih iPhone-a koji se ne prodaju kako je ekipa iz Cupertina očekivala.

Kako se sada čini, priče o potopu Apple-a su ipak bile malo preuranjene, jer je Apple ponovno postao najvrednija kompanija na svetu.

Prema izveštaju CNBC-a, Apple je u sredu zatvaranje berze deonica završio sa tržišnom kapitalizacijom od 821,59 milijardi dolara (tržišna kapitalizacija neke kompanije je njena vrednost koja je određena trgovanjem njenim deonicama na berzi). Istovremeno, Microsoft koji se do tada nalazio na prvom mestu pao je na drugo sa 813,48 milijardi dolara.

Amazon, za kojeg se često priča da će postati sledeća kompanija koja će doseći vrednost od bilion dolara, nalazi se na trećem mestu sa tržišnom vrednosti od 805,70 milijardi dolara.

Drugim rečima Apple je ponovno počeo da raste, što je tržišnim analitičarima znak da se oporavlja nakon pada koji se dogodio u nekoliko poslednjih meseci.

Analitičari i dalje smatraju da će Microsoft i Amazon doseći vrednost od bilion dolara i to krajem 2020. godine ili tokom 2021.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto/palinchak

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.