Bixby tipka na Galaxy S10 može da se reprogramira

Sve potencijalne i buduće vlasnike nekog od novih Galaxy S10 telefona, obradovaće mogućnost reprogramiranja Bixby tipke.

Bixby tipka na boku Samsung-ovih flagshipa od Galaxy-a S8 na ovamo za mnoge je bila izvor frustracije, a naročito isprva kada se nije mogla deaktivirati, a kamoli reprogramirati. Bixby asistent uprkos činjenici da je da vremenom napredovao i dalje se ne može meriti s Google Asistent-om pa ga retko ko koristi.

Kasnije su se iz Samsunga smilovali pa su makar omogućili deaktivaciju Bixby dugmet što je makar anuliralo one nehotične pritiske i iskakanje Bixby-a u trenutku kad to najmanje želite.

Galaxy S10 napokon međutim dolazi s mogućnošću reprogramiranja tipke za pokretanje bilo koje aplikacije po vašoj želji pa i Google Asistent-a. Tako potvrđuju oni koji su Galaxy S10 i imali prilike da isprogramiraju.

Tačnije, reprogramirati se može kratki pritisak dok onaj duži i dalje ostaje vezan uz Bixby-a.

Neslužbenim aplikacijama sa Play Store-a Bixby dugme možete reprogramirati već sada na bilo kom modelu, ali svakako nam je draže kada Samsung službeno ovo dozvoli bez „hakerskih“ trikova.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock-HannaKuprevich

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.