Raste prodaja bežičnih slušalica, sledeće godine biće ih prodato 129 miliona

Kompanija Counterpoint Research objavila je izveštaj koje se ovaj put bavi tržištem bežičnih slušalica. Procenjuje se da bi tržište bežičnih slušalica do sledeće godine trebalo doseći oko 129 miliona primeraka.

Ovaj rast trebao bi se zbiti najviše zbog dolaska nove generacije Apple-ovih AirPods slušalica na koje će kompanija iz Cupertina staviti poseban naglasak kako bi pokušala donekle nadoknaditi gubitke nastale slabijom prodajom aktuelne generacije iPhone-a.

U Counterpoint Research-u procenjuju kako će biti prodano oko 35 miliona AirPods-a, koji će činiti 75% celokupnog tržišta bežičnih slušalica. Osim Apple-a pokretači tržišta bežičnih slušalica biće i kompanije Samsung, Bose, Jabra, Huawei, Sennheiser, Bragi i LG.

Spomenutim kompanijama u budućnosti bi se na tržištu bežičnih slušalica trebali pridružiti i Google, Plantronics te Amazon sa svojim proizvodima. Procenjuje se da će tržište bežičnih slušalica u budućnosti rasti najviše zahvaljujući uvođenju novih pametnih tehnologija kao što je hands free upravljanje uređajima, praćenje vitalnih funkcija te prevođenje u hodu.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock-iuricazac

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.