Pirati pogledali Game of Thrones 54 miliona puta u prva 24 sata

Poslednja sezona Igre prestolja počela je sa emitovanjem ovoga vikenda, a već prema običaju ova serija privukla je mnogo gledalaca ali i gotovo tri puta više – pirata. Prvu dugo očekivanu epizodu 8. sezone na HBO-u je u nedelju pogledalo 17,4 miliona ljudi na svim platformama, uključujući linearni TV program i streaming. Ovaj broj gledalaca premašio je 16,1 miliona koji su gledali prvu epizodu 7. sezone.

Ali, ova epizoda GoT-a zainteresovala je i mnogo više onih koji nisu spremni platiti HBO-u za gledanje serije. Analitičarska kuća MUSO koja prati trendove na piratskom tržištu zabeležila je preko 54 miliona preuzimanja iste u prva 24 sata od objave.

Najčešće se Igra prestolja ilegalno gledala na piratskim streaming servisima (76,6%), s weba je preuzeta u 12,2% slučajeva, dok je nešto više od 10% celokupnog piraterizovanja obavljeno putem torrenta.

Najveći broj ilegalnih preuzimanja i gledanja zabeležen je u Indiji (10 miliona), a slede je Kina, SAD, Ujedinjeno Kraljevstvo i Nigerija. U prvih deset zemalja čiji pirati su najviše zainteresovani za Igru prestolja smestile su se još Iran, Kenija, Francuska, Kanada i Australija.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto-kathclick

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.