Apple nadogradio iPod Touch prvi put nakon 2015. godine

Prekjuče se na Apple-ovim stranicama, bez velikih najava, pojavio nadograđeni hardverski proizvod čiju novu verziju je malo ko očekivao. Muzički player iPod Touch, čija je prva generacija predstavljena 2007. godine, a poslednja, šesta, sada već davne 2015., nakon gotovo četiri godine dobio je novu, sedmu generaciju.

Spolja je iPod Touch ostao sasvim isti, sa retina ekranom od 4 inča i raznobojnim kućištima, te Home dugmetom bez senzora otiska prsta (kakva se u iPhone ne ugrađuje od iPhone-a 5). Ono što je nadograđeno, dakle, na prvi pogled nije vidljivo – ovogodišnji iPod Touch dolazi sa procesorom A10 Fusion, poznatim iz iPhone-a 7, te sa opcijama od 32, 128 i prvi puta 256 GB prostora za skladištenje.

Novi hardver i činjenica da se na ovom iPodu „vrti“ iOS 12 znače da će on podržavati funkcije poput grupnih FaceTime poziva ili ARKita, tj. aplikacija i igara koje koriste proširenu stvarnost. U Apple-u navode da nova verzija nudi dvostruko brži procesor i do tri puta bolje grafičke performanse od prethodnika.

Početna cena u SAD-u za najmanji model je 199 dolara, za 128-gigabajtnu verziju treba izdvojiti 299, a za najveću, onu s 256 GB memorije, 399 dolara.

 

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto/palinchak

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.