Na tržištu uskoro i TikTok smartphone

Aplikacija za stvaranje i deljenje kratkih videa TikTok koja je dostupna na Android i iOS sistemima je sve popularnija. Kineska kompanija ByteDance koja stoji iza aplikacije želi da maksimalno iskoristi ovaj uspeh.

Prema pisanju Financial Times-a, u ByteDance-u razmišljaju o predstavljanju pametnog telefona koji će promovisati TikTok aplikaciju. Dokaz za to je navodna namera ByteDance-a da preuzme intelektualno vlasništvo kineske kompanije Smartisan, koja je u svojim boljim danima od 1989. do 1996. godine čak sarađivala sa Robertom Brunnerom, tadašnjim glavnim Apple-ovim dizajnerom i kasnijim čelnim čovekom u razvoju iPhone 4 telefona.

Budući pametni telefon na tržištu će se boriti sa duboko zasićenim i fragmentovanim tržištem pametnih telefona, ali suočiti sa neuspehom sličnih promotivnih projekata (na primer Amazon Fire Phone). TikTok pametni telefon trebao bi na tržište da stigne sa čitavim nizom ByteDance-ovih aplikacija kao što je ona za agregaciju sadržaja TopBuzz ili pak aplikacija za vesti News Republic.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock-bigtunaonline

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.