Instagram testira novi način vraćanja hakovanih naloga

Instagram je odlučio da unapredi bezbednost svoje platforme posebno što se tiče njihove prakse vraćanja naloga korisnika koji su bili žrtve hakovanja.

Cilj nove metode je da spreči hakere da steknu nedozvoljen pristup korisničkim nalozima.

Dosadašnja praksa bila je ispunjavanje obrasca korisničke podrške te primanje poruke elektronske pošte, dok nova praksa predviđa upotrebu same Instagram aplikacije putem koje će se korisnika pitati različite informacije kao što je originalna adresa elektronske pošte te telefonski broj.

Korisnici potom od Instagrama primaju šestocifreni kod putem odabranog načina komuniciranja (odabranog kontakta) što će sprečiti da napadači iskoriste adresu elektronske pošte i broj telefona za pristup Instagram nalogu sa nekog drugog uređaja.

Nova metoda omogućiće oporavak naloga čak i u slučajevima kada je napadač već izmenio podatke. Još jedna od mera bezbednosti je dodavanje vremenskog ograničenja za izmenu korisničkog imena, potrebno je da prođe određeno vreme kako bi se ta promena mogla izvršiti. Za sada ostaje nejasno kada bi ove promene trebale da budu implementirane u Android i iOS verzije Instagram-a.

 

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto-Jirapong Manustrong

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.